четвер, 9 липня 2009 р.

Ось так...

Що ви думаєте про виховання сучасних дітей (на вулиці, в школі, барі, підворітті) і про проблеми  освіти взагалі?  
   Переважна складова нашої виховної роботи зводиться до того, щоб "зберегти життя і здоров'я дітей".  Ми майже щодня говоримо дітям про те, як небезпечно жити, тому що "навколо нас - Небезпека!". Я вже не кажу про те, що бачить дитя по телевізору або з чим стикається в Інеті.
  Діти - дуже ослаблені і хворобливі.  Парадокс - але при цьому багато батьків дають дітям кишенькові гроші на відвідування кафе ... А ми на класній годині розповідаємо про здоровий спосіб життя і показуємо відеофільм "Обережно - їжа!  "... Ми вмовляємо, щоб не їли чіпси, печиво, цукерки, солодкий сирок, магазинне масло, ковбасу, не купували газовані напої, тому що в них більше шкоди, ніж користі.  Вмовляю батьків, щоб дозволили дитині залишитися після уроків позайматися додатково по предмету. Здебільшого батьки - проти: дитина і так перевантажена ... Може, вони і мають рацію. А ось кілька заголовків в місцевій газеті: "Міліція наближається до людей", "Бюджет наповнять тютюном", "Сіл уже майже немає. Тепер черга за малими містами?", "За такі ямища варто було б ще й доплачувати.", "СЕКС ПІД ЗАГРОЗОЮ: ПРЕЗЕРВАТИВИ ПОДОРОЖЧАЛИ В КІЛЬКА РАЗІВ". В останній статті такий текст: «МЕДИКИ ВСЕРЙОЗ ПОБОЮЮТЬСЯ ЗА НАСЛІДКИ, ОСОБЛИВО - В СЕРЕДОВИЩІ ШКОЛЯРІВ, БО КИШЕНЬКОВИХ ГРОШЕЙ, ЯКІ ДАЮТЬ БАТЬКИ ДО ШКОЛИ, НЕ ВИСТАЧИТЬ НА ВЛАСНУ БЕЗПЕКУ!» 
Що з нами відбувається?

...А цього літа ми знову "оздоровлювали" дітей  на майданчику біля школи і біля зарослого, обмілілого ставка.  Там ще п'є воду дуже поріділе сільське стадо корів ...

Немає коментарів:

Дописати коментар